ESCOLA DE VELA

Escola de Vela

L’Escola de Vela del Club Nàutic Sa Riera està reconeguda per l’Escola Catalana de Vela. El Club Nàutic Sa Riera disposa del títol reconegut per la Federació Catalana de Vela per poder oferir els cursets adients per a la mainada i als adults.

Ha estat essencial tornar a posar en marxa l’Escola de Vela, establint un campus per a la mainada a partir de 7 anys, durant els mesos de juliol i agost, amb el clar missatge “Vine a navegar”. El principal fonament i objectiu d’aquest campus és el d’iniciar a la mainada a estimar i respectar el mar. Que de fet és la missió més important que té el Club Nàutic dins la seva necessitat d’existir, doncs sense aquests conceptes, estimar i respectar el mar, no té raó de ser.

Els monitors són tècnics titulats per la Federació Catalana de Vela, segueixen els principis de professionalitat, seguretat i foment de l’afició a la Vela. Gent amb experiència que aporten tot el seu coneixement del món de la vela als alumnes. És important destacar, l’aspecte lúdic no competitiu que està present a l’Escola de Vela.

A l’Escola de Vela es compta amb diferents tipus d’embarcacions com són: 2 Optimist, 3 Hobie Cat, 2 Laser i 1 embarcació pneumàtica, en les quals es podra desenvolupar tot un ventall de pràctiques nàutiques durant la temporada d’estiu. Estan totes elles a la vostra disposició. Gaudiu del mar i de la vela, si us plau.


TROFEIG D’ESTIU 2019


video

VIDEO ESCOLA DE VELA


LA CLASSE OPTIMIST

L’Optimist és una embarcació de vela esportiva per a nens. Ràpidament es va convertir en l’embarcació d’inici a la navegació a vela. És un vaixell simple, estable, i alhora, competitiu.

L’Optimist va ser dissenyat per Clark Mills en 1947. El disseny original va tenir el seu origen en una popular embarcació la forma de la qual s’assemblava a una caixa de sabó que molts nens en Clearwater, Florida, usaven. Es va tornar popular ràpidament a l’àrea, però va arribar-li la fama internacional quan el navegant danès Axel Dooomsgard va visitar els Estats Units, i va començar a promoure el seu ús a Escandinàvia, i en la resta del món després.

L’OPTIMIST COM A EMBARCACIÓ INTRODUCTÒRIA:

Els Optimists estan classificats com l’únic vaixell apropiat per a principiants i navegants intermedis entre els 8 i els 15 anys. Els nens molt petits en ocasions usen l’embarcació per parelles, però en general aquestes barques es consideren com a “single-handed” o d’un sol tripulant, d’aquesta forma els nens guanyen major seguretat en si mateixos i desenvolupen les seves habilitats. La majoria de les escoles de navegació-vela en tenen i generalment són la primera embarcació usada per un principiant.